Rauga mīkla.
Rauga mīkla
Seciete Anita Dombrovska iesaka rauga mīklas recepti, no kuras gatavotās bulciņas ilgāk saglabājas mīkstas un tik ātri nesakalst.
Paciņa rauga
litrs piena
1 ola
pusglāze cukura
1,5 kilogrami miltu
pusglāze eļļas
sviests
Raugu ar cukuru samaisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno siltu pienu, sāli, olu, miltus. Labi izmīca. Pievieno uzsildītu eļļu un to kārtīgi iemīca mīklā. Trauku pārsedz ar dvieli un siltā vietā raudzē.
No mīklas var veidot gan gaļas pīrādziņus, gan saldas bulciņas ar dažādu pildījumu, plātsmaizi, arī picu. Pirms cepšanas pīrāgus apsmērē ar sakultu olu, bet gatavus — ar sviesta piciņu.