Svaigu kāpostu un krabju salāti.
Svaigu kāpostu un krabju salāti
Kilogramu svaiga kāposta sīki sagriež vai sarīvē. Kilogramu rīvētu burkānu sajauc ar majonēzi. Pievieno apmēram 250 gramu sagrieztu krabju nūjiņu, samaisa.
Garšvielas pieliek pēc vajadzības. Krabju nūjiņu vietā var lietot arī žāvētu vistu.
Mannas krēms
Nepieciešams: apmēram 100 gramu mannas, litrs skāba krējuma, paciņa vanilīna, divas paciņas želatīna, cukurs pēc vajadzības.
Uzvāra litru šķidras mannas biezputras, atdzesē. Krējumu saputo kopā ar cukuru un vanilīnu, pievieno mannas biezputru un puto atkārtoti. Vēlāk pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Pasniedz ar ķīseli.