Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.45 m/s, R-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Labu apetīti!

Ķirbju ragū.

Ķirbju ragū
750 g iztīrīta ķirbja, 500 g tomātu, 2 sīpoli, daiviņa ķiploka, liels saldais pipars, 4 ēdamkarotes augu eļļas, sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas.
Notīra sīpolus un sagriež astoņās daļās, ķiploku sasmalcina. Tomātiem novelk miziņu un sagriež četrās daļās. Saldo piparu sagriež garās sloksnēs vai gredzenos, ķirbi — kubiciņos.
Katliņā ar vāku uzkarsē eļļu. Vispirms apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi, tad pievieno pārējos dārzeņus un maisot sautē apmēram trīs minūtes.
Pievieno sāli, piparus, pārējās garšvielas un liek jau iepriekš sakarsētā (180 grādu) cepeškrāsnī. Cep, līdz saknes kļūst mīkstas — apmēram stundu.
Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Cepts kabacis ar sieru
750 g iztīrīta kabača, divi sīpoli, 50 g sviesta, 75 g rīvēta siera, sāls un pipari pēc garšas.
Kabaci sagriež puscentimetru biezās šķēlēs un 5—6 minūtes pavāra sālsūdenī (sāls vietā ūdenim var pievienot kubiciņu sausā buljona), pēc tam liek sietiņā un notecina.
Sīpolus sagriež gredzenos un sviestā apcep gaiši brūnus. Kabača šķēles uz pannas apcep, karstas liek uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz ar saceptajiem sīpoliem.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.