Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+3° C, vējš 0.45 m/s, Z-ZR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Ko var slēpt “šefpavāra īpašais”?

Ja ēdienkartē ieraugāt “Speciālo piedāvājumu”, “Šefpavāra īpašo”, “Firmas ēdienu” u. tml. uzrakstus, esiet uzmanīgi — tas var būt ērts veids, kā restorāns atbrīvojas no nepārdotiem produktiem — brīdina Ņujorkas šefpavārs, grāmatu autors un TV zvaigzne Entonijs Bordēns.
Restorānu, kuros ir maz apmeklētāju, ledusskapjos var būt daudz produktu, kam beidzas realizācijas termiņš. E. Bordēns ir pārliecināts, ka reti kurš aroda brālis atteiksies no kārdinājuma pirmām kārtām atbrīvoties no tiem. “Garneļu salāti — garneļu kapsēta,” salīdzina slavenais šefpavārs un ar piesardzību aicina izturēties arī pret svētdienas brančiem, jo tajos nereti utilizē visu, ko klienti neapēda piektdien un sestdien. Ne velti sens pavāru teiciens vēstot: “Mērce noslēpj tūkstoš grēku.” ◆

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.