Kivi dzimtene ir Āzija, un otrs šī augļa nosaukums — “Ķīnas ērkšķogas”.
Kivi dzimtene ir Āzija, un otrs šī augļa nosaukums — “Ķīnas ērkšķogas”. Tie ir liānas augļi ar patīkamu garšu un aromātu. Diez vai būs augļi, kuri pārspēs kivi C vitamīna daudzuma ziņā (diennakts vajadzību pēc askorbīnskābes pilnīgi apmierina viens kivi). Vielas, ko satur kivi, aukstā gadalaikā pasargā mūs no saaukstēšanās slimībām un palīdz izturēt stresa situācijas. Zaļajā pigmentā ir magnijs, kas normalizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Augļi satur arī nikotīnskābi un folijskābi, kāliju, dzelzi, ogļhidrātus.
Pērkot jāraugās, lai kivi būtu sausi, raupji, vienmērīgi gaišbrūnā krāsā, ar spēcīgu, patīkamu aromātu.
Ledusskapja dārzeņu nodalījumā kivi var glabāt ne ilgāk par divām dienām. Pirms ēšanas kivi jānomizo. Blanšētus augļus izmanto pīrāga pildījumam, sagrieztus šķēlītēs — saldajiem ēdieniem, augļu salātiem un rotājumam.