…sviests vairs nav svaigs? To mīcot mazgā aukstā sālsūdenī.
…sviests vairs nav svaigs?
To mīcot mazgā aukstā sālsūdenī. Ja krājumā bijis lielāks daudzums sviesta, vislabāk to pārkausēt un lietot cepšanai.
…piens saskābis?
To vienmēr var izlietot pankūku vai rauga mīklas cepumu gatavošanai.
…cepumi vai torte iznākusi par daudz brūna?
To labi atdzesē un ar mazu rīvīti brūnumu visapkārt norīvē. Tā rīkojoties, nebojāsies cepuma forma.
…rauga mīkla neuzrūgst?
Mīklā iemīca vai iemaisa cepamo pulveri, tūlīt veido kukulīšus vai pīrādziņus un cep.
…iemarinētas bietes sāk pelēt?
Etiķi nolej, uzvāra no jauna svaigu marinādi ar sāli un ķimenēm un atdzisušu pārlej bietēm.
…smalkmaize sacietējusi?
To apmērcē pienā vai ūdenī un uz īsu brīdi ieliek karstā cepeškrāsnī.
…sinepes sacietējušas?
Sinepēm piepilina nedaudz etiķa.
…putukrējums nav pietiekami stingrs?
Divus olu baltumus saputo stingrās putās, sajauc tos ar siltā pienā izkausētu želatīnu, kad šī masa atdzisusi, to pievieno putukrējumam un turpina putot.