…zupa ir par sāļu? Nomizo pāris nevārītu kartupeļu, ieliek katlā un vāra kopā ar zupu apmēram 20 minūšu.
…zupa ir par sāļu?
Nomizo pāris nevārītu kartupeļu, ieliek katlā un vāra kopā ar zupu apmēram 20 minūšu. Bezgaļas zupām var pieliet nedaudz piena. Tas garšu uzlabos.
…zupa piedegusi?
Nekādā gadījumā vairs nedrīkst maisīt ar karoti, bet zupa nekavējoties jāpārlej tīrā katlā un jānogaršo: ja piedeguma piegarša ir pārāk stipra, labāk zupu izliet.
…zupai ir pliekana garša?
Izlīdzēties var, tai pievienojot veikalā nopērkamu zupas koncentrātu, buljonu vai sieru “Dzintars” un ļaujot zupai vēl kādu laiku vārīties.
…gaļa ir sasalusi?
Nedrīkst gaļu atkausēt siltā ūdenī. Tas jādara aukstā ūdenī. Tāpat jārīkojas arī ar kartupeļiem un saknēm.
…gaļa ir piedegusi?
Šķidrums, kurā gaļa sautējusies, nav vairs saglābjams, tas jāizlej. Gaļa visvairāk piedeg no ārējās malas, tāpēc piedegušo daļu nogriež. Tad ūdenī vāra sīpolu, nedaudz tauku, gabalu rupjmaizes, tomātu biezeni (vai pāris svaigu tomātu), pievieno arī sāli. Pievieno miltu tumi. Šajā mērcē sagriezto gaļu uz laiku ieliek ievilkties un tad pasniedz galdā.