Šis ir viens no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem, jo augļiem vislielākā uzturvērtība ir tad, kad tie ir pilnīgi nogatavojušies.
Šis ir viens no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem, jo augļiem vislielākā uzturvērtība ir tad, kad tie ir pilnīgi nogatavojušies.
Augļi, kuri turpina nogatavoties pēc noplūkšanas
(Šo augļu nogatavošanās procesu var turpināt, uzglabājot papīra turzā ārpus ledusskapja vienu līdz četras dienas)
aprikozes
avokado
banāni
cantalope melones
muskatmelones
kivi
nektarīni
papaijas
persiki
bumbieri
plantāni
plūmes
tomāti
Augļi, kuri nenogatavojas pēc noplūkšanas
āboli
ogas
ķirši
greipfrūti
vīnogas
citroni
laimi
apelsīni
ananasi
zemenes
mandarīni
arbūzi
Interesants auglis ir hurma. Rūgtā hurma ir gatava ēšanai, kad auglis ir mīksts kā želeja. Saldo hurmu var ēst, kad tā ir kraukšķīga kā ābols. Saldā hurma var būt arī nedaudz rūgtena, ja ir audzēta vēsākos reģionos. Atkarībā no šķirnes krāsa variējas no gaiši dzeltenas līdz tumši oranžai. Rūgtumu noņem ar ogļskābo gāzi vai alkoholu. Ja augļus ievieto saldētavā uz 8 līdz 12 stundām un pēc tam atkausē, tie kļūst mīkstāki, un arī rūgtums pazūd.
Tā kā lauksaimniecībā un dārzkopībā tagad izmanto pesticīdus, ļoti svarīgi pirms ēšanas augļus un dārzeņus rūpīgi nomazgāt. Pārdošanā ir arī dažādi augļu un dārzeņu mazgāšanas līdzekļi. Tie paredzēti, lai notīrītu vasku, netīrumus, kā arī kukaiņu, baktēriju un pesticīdu atliekas.