Ikviena namamāte maltītes cenšas pagatavot ātri, garšīgi un veselīgi. To var paveikt ar dažādiem jauniem ēdienu gatavošanas piederumiem, kurus piedāvā saimniecības preču veikalos.
Ikviena namamāte maltītes cenšas pagatavot ātri, garšīgi un veselīgi. To var paveikt ar dažādiem jauniem ēdienu gatavošanas piederumiem, kurus piedāvā saimniecības preču veikalos.
Jaunās māmiņas veikalos var iegādāties īpašu karotīti, ar kuru bērnam vieglāk iemācīties ēst pašam. Tā ir ar izliektu kātiņu un ļoti ērti turama. Cena — 47 santīmi. Neredzēts ir kombinēts mērces trauks, kurā no divām pusēm var iepildīt mērces, etiķi vai aromatizētās eļļas. Trauciņa vidū vienam šķidrumam ir maza kolbiņa, otrs šķidrums aizņem pārējo trauka daļu. Cena — Ls 2,72.
Vienkāršs un lēts (48 santīmi) ir mazs sietiņš salātu gatavošanai no vārītiem dārzeņiem un olām. Dārzenim vai olai sietiņu uzspiežot, tos var sasmalcināt mazos kubiciņos. Saimniecēm patīk arī nazis citrusaugu mizošanai un ēdienu dekorēšanai domāto produktu sagriešanai. Tā cena — Ls 2,66.
Nepatīkams darbs ir svaigu zivju tīrīšana. Veikalos var iegādāties divu veidu zivju zvīņu tīrītājus — vienkāršākais maksā 57 santīmus, bet Itālijā ražotais tīrāmais — Ls 3,22.
Ērts ir Vācijā ražotais siera griežamais nazis — stīga (cena Ls 1,72). Profesionāliem pavāriem parocīgāks būs siera griezējs (Ls 5,28), kuram var noregulēt šķēlīšu biezumu.
Nav patīkami griezt arī sīpolus. Var nopirkt divu veidu sīpolu turētājus — lētākais maksā 80 santīmu, bet dārgākais — Ls 2,96.
Cilvēkiem, kuriem nav vēlams ēst ceptu ēdienu, noder trauks olu vārīšanai bez čaumalām par Ls 2,18. Parastajā pannā ielej ūdeni, kad tas sāk vārīties, ieliek olu trauku. Katru trauciņu iesmērē ar eļļu, pāršķeļ olu un ielej tās saturu iedobē. Var vārīt no trim līdz četrām minūtēm uz jebkuras plīts, arī mikroviļņu krāsnī. Pasniegt olas var tajos pašos trauciņos, kuros tās vārītas.