Ja jādodas pārgājienā vai garākā izbraucienā, dažkārt nenāk par ļaunu paņemt līdzi arī kādus pārtikas krājumus. Ne vienmēr ir garantija, ka izdosies vajadzīgajā mirklī atrast ēstuvi vai veikalu. Tēja termosā un maizītes ir ierastākais no līdzi ņemamo ēdienu klāsta, taču tas nav vienīgais variants.
Labs risinājums, ja apnikušas pierastās desas vai siera maizes, ir tortiljas rullīši. Turklāt te nu ir iespēja visplašākajām improvizācijām.Tor-
tilju vietā var izmantot arī lavašu. Iekšā iespējams tīt visu, ko pašam sirds kāro, un kombinēt patīkamas sastāvdaļas.
Šajā gadījumā izmantotas mazās tortiljas, vispirms tās apsmērējot ar svaigā siera kārtu un virsū liekot pārējās sastāvdaļas. Vēl pirms rullīšu gatavošanas šai receptei jāapcep smalkās strēmelītēs sagriezta vistas fileja. Cepot tai pievieno sāli un piparus. Atdzesē.
Uz tortiljai uzsmērētās svaigā siera kārtas saliek salātu un spinātu lapiņas un smalki saplucinātu baziliku. Pārber ar smalki sagrieztu papriku un tomātu gabaliņiem, pa virsu liek apceptās vistas filejas strēmelītes. Ja nepieciešams, var uzkaisīt kādas garšvielas un maltus melnos piparus. Tortiljas satin rullīšos un pārgriež uz pusēm. Ārējo malu mazliet aizloka, lai pildījuma saturs nebirst ārā. Rullīšu galus ietin folijā, lai tos būtu ērtāk turēt rokās. ◆