Augusts ir augļu, ogu un dārzeņu konservēšanas un skābēšanas laiks, kad namamāšu virtuvēs smaržo vesela garšvielu buķete. Noder gan pašu izaudzētās, gan veikalā pirktās garšvielas.
Augusts ir augļu, ogu un dārzeņu konservēšanas un skābēšanas laiks, kad namamāšu virtuvēs smaržo vesela garšvielu buķete. Noder gan pašu izaudzētās, gan veikalā pirktās garšvielas.
Šovasar dārzos slikti augušas dilles, tāpēc jāiztiek ar kaltētajām, kuras var nopirkt veikalos. Tās piecu un desmit gramu iesaiņojumā piedāvā firma “Latplant”. Šī pati firma ražo arī drupinātus žāvētus ķiplokus un citas garšvielas.
Laurulapas, smaržīgos piparus un citas garšvielas piedāvā arī firma “Anatols”.
Marinēšanai un konservēšanai vajadzīgs arī etiķis. SIA “Pērnes” piedāvā septiņdesmitprocentīgo etiķa esenci un deviņprocentīgo galda etiķi. Mazāk zināms ir simtprocentīgais ābolu etiķis, kuru Latvijā ieved no Moldāvijas.