— Ko karstajās dienās ēdat?
— Ko karstajās dienās ēdat?
Ilze no Aizkraukles pagasta:
— Tikai svaigu gurķu un tomātu salātus. Gurķus ēdu arī tad, kad ļoti gribas dzert. Arī nedaudz biezpiena un jogurtus. Karstā laikā nevaru iedomāties zupu, biezeņu, sautējumu vai gaļas ēdienu gatavošanu. Jo mazāk ēdu, jo vieglāk.
Mārtiņš Jaunjelgavā:
— Karstā laikā man zūd apetīte. Pārtieku tikai no aukstajām zupām. Dažkārt kāroju arī kādu zivju ēdienu.
Juris Aiviekstē:
— Man jāstrādā mežā, tāpēc bez žāvēta speķa ar maizi nevaru iztikt ne dienu. Labprāt dzeru pienu vai akas ūdeni ar medu, lai sirds nepagurtu. Ja ir laiks, mežā palasu mellenes, tās labi veldzē slāpes.
Silvija Neretā:
— Es ēdu maz, bet vairāk dzeru, īpaši kefīru. Ēdu jogurtu, aukstās zupas un mellenes ar pienu. Arī dārza ogas ir atspirdzinošas un vitamīniem bagātas.