Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka tādas pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Taču arī mūsu piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un uzburt ko jaunu — atliek vien izvēlēties īsto recepti! Šoreiz “Rīgas miesnieks” sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu piedāvā īpašu recepti gaļas cienītājiem, kuras īstenošana aizņems vien 20 minūšu.
Nepieciešams (6 personām): 3 gabali pitas maizes,
360 gramu “Rīgas miesnieka” “Izlases” gaļas bumbiņu,
600 gramu tomātu savā sulā,
150 gramu balto sīpolu,
ķiploks,
baltvīns,
svaigs baziliks,
Himalaju sāls, brūnais cukurs,
ēdamkarote sviesta,
sarkanais kāposts,
vītinātas dzērvenes,
olīveļļa,
laims,
puslitrs grieķu jogurta,
svaigs gurķis, svaigs koriandrs.
Pitas maizi griež uz pusēm un paver kā kabatiņu. Griež salmiņos balto sīpolu, kapā ķiploku un viegli apcep olīveļļā. Pievieno baltvīnu un tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns, kamēr masa ieguvusi ievārījuma konsistenci. Pievieno Himalaju sāli un brūno cukuru pēc garšas. Pievieno svaigu baziliku, ēdamkaroti sviesta un blendē masu līdz viendabīgai konsistencei. Ievieto mērcē gaļas bumbiņas, vēlreiz mērci uzsilda un ļauj masai atdzist.
Sarkano kāpostu dala pa lapām un katru lapu atbrīvo no serdes. Plāno daļu griež smalkos salmiņos un liek bļodā. Pievieno vītinātas dzērvenes, šķipsnu cukura, šķipsnu sāls, ēdamkaroti olīveļļas, laima sulu un kārtīgi visu izspaida.
Grieķu jogurtam pievieno laima sulu, sāli, cukuru un rīvētu svaigu gurķi. Visu samaisa. Pitas maizi paver, iesmērē ar grieķu jogurta mērci, ievieto sarkanā kāposta un dzērveņu salātus, kārto virsū gaļas bumbiņas pašu gatavotā tomātu džema mērcē un visu dekorē ar svaiga koriandra lapām. Un maltīte gatava! ◆