Ķirbju plovs. Nelielu notīrītu ķirbi sagriež gabaliņos un apcep, pievienojot nedaudz augu eļļas.
Ķirbju plovs
Nelielu notīrītu ķirbi sagriež gabaliņos un apcep, pievienojot nedaudz augu eļļas. Seklā katliņā ielej pāris glāžu ūdens, pievieno karoti sviesta, sāls, liek rīsus un ceptos ķirbjus. Vāra uz lēnas uguns dažas minūtes. Plovu pasniedz ar tomātu mērci.
Universālie salāti
Vienādās daļās ņem ķirbi, kāpostu, burkānus un ābolus. Visu sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sajauc ar sāli, ķimenēm, sablīvē, līdz rodas šķidrums, liek burkās, lai rūgst. Gatavs, kad vairs neizdalās gāze. Glabā ledusskapī.
Ķirbju vīns
Uz litru sulas vajag puslitru ūdens, ko uzvāra kopā ar 200 gramiem cukura. Raugu (10 g uz litru ūdens) iemaisa siltā ūdenī, visu sajauc, pilda speciālā balonā un aizdara, ievietojot raudzējamo stikla “pīpīti”. Norūdzis vīns ir gaiši dzeltens un ļoti aromātisks.
Ķirbju sviestmaizes
Notīrītus ķirbjus sagriež centimetru biežās šķēlēs, apkaisa ar sāli, apviļā miltos vai rīvmaizē, mērc sakultā olā un cep eļļā. Apceptas ķirbju šķēles liek uz apceptas baltmaizes un pasniedz karstas.