Ik pa laikam kāds mediķis vai zinātnieku grupa atklāj jaunu produktu sarakstu, kuri aizkavē novecošanu.
Ik pa laikam kāds mediķis vai zinātnieku grupa atklāj jaunu produktu sarakstu, kuri aizkavē novecošanu.
Mellenes, kuras bāztin piebāztas ar antioksidantiem, uzsūc brīvos radikāļus un spēj padarīt atgriezeniskus novecošanas procesus, uzlabot artērijas.
Zaļie lapu dārzeņi, kuru galvenā sastāvdaļa ir B12 un B6 vitamīns, palīdz sadalīt un izvadīt vielas, kuras rodas gremošanas procesā un bojā artērijas.
Laši, sardīnes un siļķes — treknas zivis ir lielisks taukskābju avots, kas uzlabo garastāvokli. Cilvēkiem, kuri ēd zivis, ir mazāks risks saslimt ar Alcheimera slimību.
Spināti samazina ar vecumu saistītās problēmas un smadzeņu darbības traucējumus.
Sarkanvīns, vēl labāk — vīnogu sula uzlabo atmiņu un kustību spējas.
Pilngraudu produkti un brūnie rīsi ir pārpilni ar magnēziju un vitamīniem, īpaši B6 vitamīnu, kurš svarīgs domāšanas spēju saglabāšanai labā līmenī.
Kakao, vislabāk karsts, uzlabo asinsriti smadzenēs.
Rieksti, īpaši mandeles un valrieksti, pazemina holesterīna līmeni un mazāk nekā citas treknās lietas veicina svara pieaugumu.
Olīveļļa pazemina asinsspiedienu un holesterīna līmeni.
Ķiploki atvaira novecošanu, satur antibakteriālās un pretvīrusu vielas, kas sargā no stresa radītām saslimšanām un infekcijām un sargā asinsvadus.