1. Katru dienu nepieciešama uztura dažādība.
1. Katru dienu nepieciešama uztura dažādība. Ēdienkartē vajadzētu iekļaut produktus no visām piecām uztura piramīdas grupām — graudaugus un maizi, augļus un dārzeņus, piena produktus, gaļas produktus un tikai nedaudz našķu (veselīga uztura piramīda paredz ne vairāk kā 5%).
2. Lai saglabātu optimālu svaru, samērojiet savu ēdienkarti ar fizisko aktivitāti.
3. Ēdiet iespējami vairāk graudaugu produktu. Maizes šķēlīte būs vēl garšīgāka, ja tā būs viegli apgrauzdēta tosterī.
4. Katru dienu ēdiet augļus un dārzeņus. Ieteicamais daudzums dienā ir vismaz 500 gramu.
5. Tikai nedaudz lietojiet eļļu, margarīnu, sviestu un treknu gaļu. Gaļas ēdienus gatavojiet tā, lai nav nepieciešamas taukvielas. Atcerieties, ik grams tauku dod 9 kalorijas, bet, piemēram, vienā ēdamkarotē eļļas ir 120 kaloriju.
6. Ierobežojiet cukura patēriņu.
7. Sāli lietojiet minimāli. Tā vietā izmantojiet visdažādākās garšvielas un garšaugus — baziliku, raudeni, majorānu, timiānu, piparmētru, ingveru, dilles un pētersīļus (gan svaigus, gan kaltētus, gan saldētus).
8. Dzeriet vairāk šķidruma, īpaši ūdeni. Dienā ieteicamais šķidruma daudzums ir vismaz divi litri (skaitlis ir orientējošs, jo jāņem vērā arī ķermeņa masa). Ja gribat iemācīties ēst nedaudz mazāk kā parasti, pirms katras ēdienreizes jāizdzer glāze ūdens. Katru dienu dzeriet arī organismu attīrošas vietējo ārstniecisko augu — kumelīšu, asinszāles, kliņģerīšu, mežrozīšu, biškrēsliņu un citu — drogu tējas.
9. Alkoholu dzeriet ar mēru, turklāt tikai kvalitatīvu. Ja kafejnīcā vēlaties nobaudīt kādu labu alkoholisko dzērienu, neaizmirstiet pasūtīt arī lielu glāzi sulas.
10. Veselīgu uzturu ēdiet ar prieku!
“Lolitas receptes”