Zivij vieglāk notīrīt zvīņas, ja to ierīvē ar sāli — gļotas tiek neitralizētas, un zivs neslīd no rokām.
Zivij vieglāk notīrīt zvīņas, ja to ierīvē ar sāli — gļotas tiek neitralizētas, un zivs neslīd no rokām.
Zivs svaigumu var pārbaudīt, ieliekot to ūdenī: ja peld pa virsu, ir svaiga, ja nogrimst — jau bojāta.
Gaļu, zivis, putnus un medījumu gaļu sāla neilgi pirms cepšanas, lai neiztecētu sula.
Gaļas buljonam sāli pievieno stundu pēc vārīšanas sākuma, zirņiem un pupiņām — kad tie jau gatavi. Galertiem — pašās vārīšanas beigās.
Kotletes un gaļas gabalus jāliek uz labi sakarsētas pannas. Tad neiztecēs sula. Nedrīkst gaļas gabalus likt cieši citu pie cita.
Lai gaļa nepiedegtu un nekļūtu sausa, cepeškrāsnī jāieliek arī neliels trauks ar ūdeni.
Vārīta gaļa būs garšīgāka, ja verdošā ūdenī ieliks veselu gabalu gaļas un pēc tam to vārīs uz mazas uguns.