Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+0° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Der zināt

Zivij vieglāk notīrīt zvīņas, ja to ierīvē ar sāli — gļotas tiek neitralizētas, un zivs neslīd no rokām.

Zivij vieglāk notīrīt zvīņas, ja to ierīvē ar sāli — gļotas tiek neitralizētas, un zivs neslīd no rokām.
Zivs svaigumu var pārbaudīt, ieliekot to ūdenī: ja peld pa virsu, ir svaiga, ja nogrimst — jau bojāta.
Gaļu, zivis, putnus un medījumu gaļu sāla neilgi pirms cepšanas, lai neiztecētu sula.
Gaļas buljonam sāli pievieno stundu pēc vārīšanas sākuma, zirņiem un pupiņām — kad tie jau gatavi. Galertiem — pašās vārīšanas beigās.
Kotletes un gaļas gabalus jāliek uz labi sakarsētas pannas. Tad neiztecēs sula. Nedrīkst gaļas gabalus likt cieši citu pie cita.
Lai gaļa nepiedegtu un nekļūtu sausa, cepeškrāsnī jāieliek arī neliels trauks ar ūdeni.
Vārīta gaļa būs garšīgāka, ja verdošā ūdenī ieliks veselu gabalu gaļas un pēc tam to vārīs uz mazas uguns.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.