600 g brieža gaļas no muguras vai gurna gabala, glāze ūdens, pusglāze sarkanvīna, pusglāze vīna etiķa, trīs kadiķogas, šķipsniņa kaltēta majorāna, timiāna un rozmarīna rīvēta citrona miziņa divi nelieli sīpoli, sāls, malti melnie pipari trīs ēdamkarot…
600 g brieža gaļas no muguras vai gurna gabala
glāze ūdens
pusglāze sarkanvīna
pusglāze vīna etiķa
trīs kadiķogas
šķipsniņa kaltēta majorāna, timiāna un rozmarīna
rīvēta citrona miziņa
divi nelieli sīpoli
sāls
malti melnie pipari
trīs ēdamkarotes sviesta vai augu margarīna
50 g šķēlītēs sagriezta kūpināta speķa
150 g gaileņu
100 g skāba krējuma
ēdamkarote jāņogu želejas
Pagatavo marinādi no ūdens, etiķa, sarkanvīna, kadiķogām, majorāna, timiāna un rozmarīna, citrona miziņas. Marinādi uzvāra, pievieno uz pusēm pārgrieztus sīpolus un atdzesē.
Gaļu nomazgā, izgriež plēves un cīpslas, divas dienas patur marinādē.
Pirms cepšanas nosusina un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu. Pannu izskalo ar aukstu ūdeni un ieziež ar sviestu. Gaļu pārklāj ar speķa šķēlītēm un pārlej ar pusglāzi iepriekš izkāstas marinādes. Pannai ar cepeti uzliek vāku un ievieto aukstā cepeškrāsnī. Cep 220 grādu temperatūrā divas stundas. Pēc stundas pievieno gailenes un turpina cept. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas un noliek siltā vietā. Mērcei pievieno krējumu un jāņogu želeju, uzvāra.
No “Lielās medību grāmatas”