Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+1° C, vējš 1.79 m/s, Z-ZR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

ASV vēstnieks Latvijā apmeklē iecienītāko gardumu ražotni

Uzņēmumā “Skrīveru saldumi” viesojās ASV vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis Pols Polītiss, kas šobrīd pilda vēstnieka funkcijas, un vēstniecības delegācija.

Nesen uzņēmums “Skrīveru saldumi” atvēra tirdzniecības vietu Rīgas Centrāltirgū. Tur Pols Polītiss pirmo reizi nogaršojis Skrīveros ražotās konfektes, un viņam iepatikusies to garša. Kopš tās dienas viņa darba kabinetā ASV vēstniecībā uz galda ir liels stikla trauks, kas vienmēr pilns līdz malām ar konfektēm  “Gotiņa”. Drīz vien viņam radās vēlme apskatīt vietu, kur top šis saldais brīnums. Esot šajā amatā, apmeklējis vairākas ražotnes Latvijā, un ir priekšstats par mazo un vidējo uzņēmumu darbību, līdz ar to šī vizīte noderēja arī redzesloka paplašināšanai.

Apskatot uzņēmumu Skrīveros, diplomātam radās daudz jautājumu, kā arī viņš bija patīkami pārsteigts par prasmīgi izveidoto iekārtu un telpu plānojumu, salīdzinoši nelielā vietā koncentrējot tik dažādu produktu ražošanu. Pirms vizītes esot iedomājies, ka ražotne ir lielāka. Bijis pārsteigts, redzot, cik ātri strādnieces ietin konfektes papīriņos. Vēl lielāks pārsteigums bija, uzzinot, ka konfektes “Gotiņa”, kuras kāds uzņēmums Igaunijā pozicionē kā savu ražojumu, turklāt pārdod kā ekskluzīvu produktu par sešas reizes aug­stāku cenu, patiesībā ir Skrīveros ražotais produkts.

Vēstnieku interesēja arī jaunu produktu, garšu tapšanas process. Uzņēmuma Skrīveru filiāles vadītāja Līga Gobiņa  teic, ka konfektēm “Gotiņa” no idejas līdz gatavam produktam nepieciešamais laiks var būt pat divi gadi. Pols Polītiss bilst, ka ir regulārs pircējs Centrāltirgū, seko līdzi sortimenta maiņai “Skrīveru saldumu” stendā, līdzko tajā parādās jauni produkti, tos nekavējoties nogaršo.
Dace Vītoliņa, uzņēmuma projektu vadītāja, stāsta, ka šāda vizīte ir ne tikai goda parādīšana no ASV pārstāvjiem, bet arī paver jaunas iespējas, potenciāli jaunus kontaktus un noieta tirgus. “Vēstnieks ir kā tilts starp uzņēmējiem un uzņēmēju sarunās var būt kā vidutājs,” saka Dace Vītoliņa.

Šobrīd uzņēmums pakāpeniski pāriet uz Ziemassvētku produkcijas ražošanu. Gada beigās pie pircējiem nonāks trīs jaunas “Gotiņas” garšas — piparkūku, upeņu un rabarberu-kanēļa. Jaunākie nesen apgrozībā laistie produkti ir marcipāns tumšajā šokolādē un marcipāns ar zemeņu garšu.
Dace Vītoliņa ciemiņam jautāja par viņa idejām jaunām garšām. Vēstnieks ieteica izmēģināt ražot konfektes ar alus garšu, norādot konkrētu alus darītavu, kas būtu abpusēja pievienotā vērtība.

Uzziņa

◆ Ražotnē Skrīveros nodarbina 40 cilvēkus, bet visā uzņēmumā kopumā, tajā skaitā ražotnē Lizumā, kā arī veikalos un tirdzniecības vietās ir 110 strādājošo. No viņiem 27 sievietes nodarbinātas konfekšu ietīšanā.
◆ 2013. gada uzņēmums paplašināja ražošanas telpas, atverot plašu gatavās produkcijas un izejvielu noliktavu.
◆ Aptuveni viena tonna mēnesī no uzņēmumā saražotā ir personalizētās konfektes.
◆ Uzņēmums produkciju eksportē uz kaimiņu Baltijas valstīm, kā arī Zviedriju, Krieviju, Ukrainu, Izraēlu, Lielbritāniju. ◆

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.