Aizkraukles pagasta zemnieku saimniecībā „Palejkalni” sākts gatavot lopbarību ziemai.
Aizkraukles pagasta zemnieku saimniecībā „Palejkalni” sākts gatavot lopbarību ziemai. Vajag 1500 tonnu skābbarības.
–– Jāgādā barība 200 liellopiem, no kuriem 80 ir slaucamās govis, — saka zemnieku saimniecības „Palejkalni” saimnieks Juris Miščenko. –– Sienu vākt vēl par agru, tāpēc sākām ar skābbarību. Zāle šogad augusi slikti, maz āboliņa. Tas, iespējams, tāpēc, ka pagājušajā vasarā āboliņš sakrita veldrē un to nevarēja nopļaut. Strādājam jau četras dienas un drīz būsim sagatavojuši pusi no vajadzīgā daudzuma.
Sausais laiks nav īsti piemērots skābbarības gatavošanai. Labāk, ja laiks apmācies un zāle nedaudz mitra.
–– Tad zaļo masu vieglāk nopļaut, tā labāk blietējas un glabājas, –– saka Miščenko kungs. –– Kad beigsim gatavot skābbarību, sāksim pļaut sienu. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, to savāksim līdz Jāņiem.
Varbūt izdevīgāk būtu gatavot skābsienu ruļļos? Miščenko kungs uzskata, ka tas atmaksājas, ja ir pašiem sava ruļļu ietīšanas tehnika.
–– Manā saimniecībā tomēr izdevīgāk gatavot skābbarību un glabāt to bedrēs, jo to pēc tam var mehanizēti izdalīt lopiem, bet ruļļi būtu jāsadala ar rokām, –– spriež Juris Miščenko.