Arvien plašākā klāstā veikalos piedāvā ātri pagatavojamu ēdienu izejvielas pankūkām, kēksiem un kūkām.
Arvien plašākā klāstā veikalos piedāvā ātri pagatavojamu ēdienu izejvielas pankūkām, kēksiem un kūkām.
Esmu izmēģinājusi vairākus no šiem produktiem un varu par tiem teikt tikai labus vārdus. Gandrīz visi ātri pagatavojamo ēdienu sausie maisījumi ražoti Latvijā, tāpēc cilvēki tos labprāt pērk, jo uzticas Latvijas precei.
Ļoti garšīgi ir no sausā maisījuma ceptie kēksi — citronu, šokolādes un arī parastais. Taču visgardākā ir mandeļu kūka. Kēksa maisījumu vai katrā pārtikas veikalā var iegādāties apmēram par 70 santīmiem. Kūkas maisījums ir nedaudz dārgāks — ap latu. Ir arī burkānu un kokosriekstu kūka, bet tās vēl nav izdevies izcept un nogaršot. Lai izceptu vafeles, arī nav daudz jānopūlas, jānopērk tikai iepakojums sausās mīklas. No sausā maisījuma var pagatavot arī smilšu un rauga mīklu, kā arī kliju kēksu ar rozīnēm.
Ātri un vienkārši var izcept pankūkas. Plānās pankūkas var pildīt ar gaļu, sēnēm, ievārījumu, biezpienu un citiem produktiem. Garšīgas ir arī rauga un parastās pankūkas. Iepakojums maksā no 40 līdz 45 santīmiem.
Veikalos nu nopērkams arī kartupeļu pankūku sausais maisījums. Vairs nevajadzēs mizot un rīvēt kartupeļus, kas ir tik darbietilpīgs process. Iepakojums kartupeļu pankūku maisījuma maksā ap 60 santīmu. Daudzi iecienījuši ātri pagatavojamo kartupeļu biezputru. No viena iepakojuma, kurš maksā apmēram 50 santīmu, var pagatavot pusotru kilogramu biezputras. Vienai ēdienreizei pietiek četriem, pieciem cilvēkiem.
Daudzi par ātri pagatavojamajiem sausajiem maisījumiem saka — tie domāti tikai sliņķiem vai ļoti aizņemtiem cilvēkiem. Taisnība, jo šos ēdienus var pagatavot ātri un vienkārši. Tikai precīzi jāizpilda uz maisījuma iepakojuma rakstītais. Pamatā maisījumam jāpiejauc piens vai ūdens, jāpievieno taukvielas un garšvielas. Mīklas iejaušana aizņem tikai pāris minūšu, un tā uzreiz ir gatava cepšanai. Vienīgi rauga pankūkām jāpagaida, līdz mīkla uzbriest. Vairākkārt izmantojot šos maisījumus, var arī eksperimentēt un ar garšvielu palīdzību ēdienu dažādot.