Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+2° C, vējš 2.24 m/s, Z vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Ātrā banānkūka, kas pazūd pāris minūtēs

Ideāla kūka ātrai pagatavošanai. Turklāt iespējams izmantot nomelnējušus banānus, kas vairs nešķiet pievilcīgi ēšanai. Ļoti garšo visiem. Vienīgais trūkums — izteikta mazuma piegarša.

Nepieciešams:
◆ 2—3 pārgatavojušies banāni
◆ 3 olas
◆ 100 g sviesta vai cepamā margarīna
◆ ½ glāze cukura
◆ 1 glāze (150 g) miltu
◆ ½ tējk. sodas vai cepamā pulvera
◆ šķipsniņa sāls
Glazūrai:
◆ 100 g šokolādes (pēc paša gaumes)
◆ 2—4 ēdamk. piena
◆ ~1 ēdamk. sviesta

◆ Saputo olas ar cukuru un sāli un pievieno kausētu vai ļoti mīkstu sviestu. Saspaida ar dakšiņu banānus, pievieno masai. Iekuļ miltus un sodu, kas dzēsta ar etiķi.

◆ Masu ielej ietaukotā veidnē un liek sakarsētā plītī. Cep apmēram pusstundu. Gatavību pārbauda ar sērkociņu: ja mīkla nelīp klāt — gatavs!

◆ Tikmēr katliņā vai bļodiņā, ko liek karsta ūdens peldē vai uz mazas, mazas liesmiņas, sadrupina šokolādi, pielej pienu un pieliek sviestu. Regulāri maisot, izkausē viendabīgā vijīgā masā.

◆ Izcepto rausi uzliek uz šķīvja. Ja kāda puse nedaudz apdegusi, nesatraucieties — šokolādes glazūra to lieliski nomaskēs arī garšas ziņā. Un pārklāj ar šokolādi. Ja vēlas bagātīgāku garšu, biskvītu var pārgriezt uz pusēm un pa vidu iesmērēt kādu krēmu, ievārījumu vai biezpienu ar putukrējumu. Labu apetīti!


Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.