Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+0° C, vējš 4.02 m/s, ZR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Lieldienas ar skatu nākotnē

Man jau apnicis tradicionāli svinēt Lieldienas — gadu no gada viens un tas pats: krāso olas, pamatīgi pieēdies un pēc Lieldienām ripo kā ola ar pieciem virssvara kilogramiem. Minimālisms, ekonomiskums un oriģinalitāte — tie būs  trīs mani svētku vaļi.  Kāpēc man tērēt laiku un resursus olu krāsošanai? Šogad man galdā būs raibu raibās  paipalu oliņas. Turklāt varēs ēst ar visām čaumalām. Indriķis jau uztraucas, ka  ar 20 oliņām viņam vienam knapi pietikšot, kur nu vēl ciemiņiem!  Bet nav taču jāpieēdas! Galvenais — jāizgaršo un jādomā gaišas domas. Šogad esmu iecerējusi arī citādus ēdienus. Angliski runājošās valstīs iecienītas esot Lieldienu krusta maizītes. Manuprāt, tās noderīgas arī Latvijā. Pēc seniem ticējumiem, tās pasargā kuģus jūras brauciena laikā. Bet es taču arī esmu kuģis, kurš visu mūžu peld pa dzīves jūru un reti piestāj kādā ostā. Lieldienu rītā  celšos jau piecos  un vārīšu gaļu, jo ticējums vēsta — lai  kurmji zemes neizceltu, Lieldienās jāvāra gaļa un kauli un jāaprok dārzā visos četros stūros. Es vispār nesaprotu, kāpēc kurmji tā iecienījuši manu dārzu?! Rodas iespaids, ka te notiek kur­mju vispasaules sacen­sības rakšanā. Taču galvenais — atcerēties ticējumu: kurš pirmās Lieldienas rītā pirmais iziet laukā, tam tai gadā laba laime. Es taču tādu būtu pelnījusi!
Izabella

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.