Laikraksta “Staburags” redakcijai piezvanīja pensionārs Gunārs no Jaunjelgavas un dalījās pieredzē, kā būt veselam.
“Kāds dziednieks man reiz deva padomu — dienā jāapēd divas daiviņas ķiploka, sešas tējkarotes medus un gadā jāapēd deviņi kilogrami sīpolu. To cenšos ievērot. Man ir 77 gadi, un ar gripu neslimoju, pat neatceros, kad būtu slimojis, kādus 30 gadus paaugstināta temperatūra nav bijusi. Kādreiz ķiplokus un sīpolus izaudzēju pats, tagad pērku. Ja ķiploka daiviņas mazas, apēdu visu galviņu kopā ar desmaizi vai sviestmaizi, pievienoju biezpienam vai zupai — kā nu kuru reizi. Un tā katru dienu. Ķīniešu ķiplokus neēdu, tikai vietējos, arī no Lietuvas — kāds veikala īpašnieks tos tur iepērk un diezgan lēti pārdod Jaunjelgavā. Atšķiru pēc krāsas — ķīniešu ķiploki ir balti, vietējie — mazliet iesarkani. Kad man bija savs dārzs, gadā apēdu vairāk par deviņiem kilogramiem sīpolu. Gadā apēdu sešus — deviņus kilogramus medus. Ķiploku var ēst arī ar medu, tad nejūt asumu. Novēlu visiem — ēdiet ķiplokus, sīpolus un medu, un gripas nebūs!”
Uzklausīja Guna Mikasenoka
Pēc publikācijas
“Labais” Talsiņu ceļš
Lai “Latvijas Valsts ceļi” izrok 80 cm dziļu grāvi abās ceļa malās un visu uzber uz ceļa, izņemot melnzemi un mālus, tad ceļš būs augstāks par laukiem un ūdens notecēs grāvī. Tāpat grāvi vajadzētu izrakt šosejai Sērene—Jaunjelgava, kā arī citiem ceļiem un šosejām.
Jaunjelgavietis