Pirmdiena, 29. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+-3° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Gatavo šefpavārs: debešķīgi gardā pitas maize ar gaļas bumbiņām pašu gatavotā tomātu džema mērcē

Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka tādas pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Taču arī mūsu piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un uzburt ko jaunu — atliek vien izvēlēties īsto recepti! Šoreiz “Rīgas miesnieks” sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu piedāvā īpašu recepti gaļas cienītājiem, kuras īstenošana aizņems vien 20 minūšu.

Nepieciešams (6 personām): 3 gabali pitas maizes,
360 gramu “Rīgas miesnieka” “Izlases” gaļas bumbiņu,
600 gramu tomātu savā sulā,
150 gramu balto sīpolu,
ķiploks,
baltvīns,
svaigs baziliks,
Himalaju sāls, brūnais cukurs,
ēdamkarote sviesta,
sarkanais kāposts,
vītinātas dzērvenes,
olīveļļa,
laims,
puslitrs grieķu jogurta,
svaigs gurķis, svaigs koriandrs.
Pitas maizi griež uz pusēm un paver kā kabatiņu. Griež salmiņos balto sīpolu, kapā ķiploku un viegli apcep olīveļļā. Pievieno baltvīnu un tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns, kamēr masa ieguvusi ievārījuma konsistenci. Pievieno Himalaju sāli un brūno cukuru pēc garšas. Pievieno svaigu baziliku, ēdamkaroti sviesta un blendē masu līdz viendabīgai konsistencei. Ievieto mērcē gaļas bumbiņas, vēlreiz mērci uzsilda un ļauj masai atdzist.
Sarkano kāpostu dala pa lapām un katru lapu atbrīvo no serdes. Plāno daļu griež smalkos salmiņos un liek bļodā. Pievieno vītinātas dzērvenes, šķipsnu cukura, šķip­snu sāls, ēdamkaroti olīveļļas, laima sulu un kārtīgi visu izspaida.
Grieķu jogurtam pievieno laima sulu, sāli, cukuru un rīvētu svaigu gurķi. Visu samaisa. Pitas maizi paver, iesmērē ar grieķu jogurta mērci, ievieto sarkanā kāposta un dzērveņu salātus, kārto virsū gaļas bumbiņas pašu gatavotā tomātu džema mērcē un visu dekorē ar svaiga koriandra lapām. Un maltīte gatava! ◆

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.