Graudu pārstrādes uzņēmums AS “Dobeles dzirnavnieks” šodien atklāja jauno makaronu ražotni un sāka sešu veidu makaronu ražošanu, svinīgā ceremonijā safasējot pirmo gatavo makaronu maisu.
Ražošanas atklāšanā aģentūra LETA uzzināja, ka jaunajā fabrikā sākotnēji būs pieejami sešu veidu makaroni, bet drīzumā uzņēmums plāno sortimenta paplašināšanu arī ar citiem veidiem.
Šogad plānota arī spageti ražošanas līnijas izveide, kas papildinās cieto kviešu miltu makaronu sortimentu.
Cieto kviešu miltu izmantošana rūpnieciskajā makaronu ražošanā ir īpašs jaunums, kas līdz šim Latvijā nav ticis darīts. Cieto kviešu milti ir ar augstāku uzturvielu īpatsvaru. Šie makaroni ar “Dobeles dzirnavnieka” zīmolu gatavoti pēc klasiskas itāļu receptūras, piedaloties pašmāju tehnologiem, pieredzējušu itāļu tehnologu virsvadībā.
Mīksto kviešu miltu makaroni tiks ražoti ar itāļu preču zīmi “Presto”, un tie orientēti uz pircējiem, kas meklē tradicionālu produktu par konkurētspējīgu cenu. Šī produkta ražošanā tiks izmantoti Latvijas zemnieku audzētie izcilas kvalitātes pārtikas kviešu graudi.
Kaut ražošanas process ir pilnībā automatizēts, uzņēmums radījis desmit papildu darbavietas un, attīstot ražošanu, plāno vēl desmit darbavietas, aģentūru LETA informēja “Dobeles dzirnavnieka” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.
Ražotnes atklāšanā uzņēmuma vadītājs pauda, ka makaronu ražotnes atklāšana ir stratēģisks ieguldījums uzņēmuma attīstībā, un “Dobeles dzirnavnieks” ir pārliecināts par produktu konkurētspēju pasaules mērogā.
“Ir būtiski, ka patērētājiem veikalu plauktos tiek piedāvāta vietējā, Latvijas izcelsmes kvalitatīva un cenu ziņā pieejama pārtikas produkcija,” apsveicot uzņēmumu, sacīja Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua.