Aiviekstes pagastā, zemnieku saimniecībā “Ozoliņi” darbību turpina vienīgā Latvijā atzītā mājas vīna ražotne „Dzidris”.
Ražotnē vīnu sāka darināt 2005. gadā. To vada Oskars Abramenko kopā ar brāli Viktoru. Te labprāt uzņem ekskursantus, un viņi var gan nobaudīt, gan arī iegādāties mājas sauso ābolu (stiprums — 12%) un pussauso rabarberu (15%) vīnu „Dzidris”. Aiviekstē ražoto vīnu var nogaršot arī kinopilsētiņā Cinevilla Tukuma rajonā, “EKO virtuvē”, “Lido” alus pagrabā Rīgā, dažādos Ziemassvētku tirgos.
“Mājās ražotā vīna iegūšanas process ir ļoti darbietilpīgs. Tā nogatavināšana ilgst līdz pat diviem gadiem. Es iesaku nogaršot ārzemnieku iecienīto ābolu karstvīnu,” stāsta Viktors Abramenko.
Ābolus un rabarberus vīnam audzē pašu saimniecībā un iepērk no tuvākajiem kaimiņiem.