Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Sviesta cepumi

300 gramu miltu, 150 gramu cukura, 2 olu dzeltenumi, 200 gramu atdzesēta sviesta, 2 ēdamkarotes skābā krējuma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ko darīt, ja cita garduma gatavošanai izmantoti tikai olu baltumi, bet dzeltenumi palikuši pāri? Tad ir iespējams tos izmantot arī šādi un izcept gardus cepumus. Vispirms jāpagatavo mīkla. To varam veikt arī ar mikseri, taču garšīgāka tā būs, ja to mīcīsim ar rokām. Tādēļ izsijāju miltus, vidū izveidoju iedobīti un tur iesitu abus olu dzeltenumus. Sviestu sīki sakapāju un uzbēru miltu kaudzītei, pievienoju arī pārējās sastāvdaļas un ātri samīcīju smilšu mīklu. To ietinu pārtikas plēvītē un uz stundu ievietoju ledusskapī.Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnēju apmēram centimetra biezumā un ar veidni izspiedu cepumiņus. Tos izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram 12 minūtēm cepumi bija gatavi. Vēl tikai tos atdzesēju uz restītēm. Ja gribam, cepumus varam pārklāt ar kādu pūdercukura glazūru, taču šoreiz to nedarīju — tie jau tāpat ir pietiekami saldi.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.