Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Frikadeļu zupa ar klimpām

Zupai nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 litri ūdens, 300 — 400 gramu maltās gaļas, ola, 2 sīpoli, kārbiņa konservētu zaļo zirnīšu, 2 ēdamkarotes sviesta, sāls, pipari, zaļumi.

Klimpām: ola, milti, 2 — 3 ēdamkarotes ūdens, sāls, zaļumi.

Zupa atkal bija jāvāra, tādēļ dažādībai šoreiz par pamatu izmantoju šo recepti, tiesa gan, to vēl nedaudz papildināju. No miltiem, olas, ūdens un sāls samaisīju mīklu, līdzīgu kā pelmeņiem, pievienojot arī sasmalcinātus svaigu diļļu zaļumus. No tās sarullēju tievu “desiņu” un sagriezu mazos gabaliņos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Maltajai gaļai pievienoju vienu sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus. Atkarībā no gaļas veida masai varam pievienot arī olu. Visu samaisīju un veidoju nelielas bumbiņas jeb frikadelītes. Liku tās vārītā ūdenī, pēc laiciņa noputoju.

Otru sīpolu nomizoju, sasmalcināju un pannā apcepu sviestā. Sīpolus pievienoju katlā pie frikadelēm, pieliku arī zaļos zirnīšus, sāli, piparus un uzvārīju. Tā kā citam ēdienam biju izvārījusi gan burkānus, gan arī Briseles kāpostus, lai zupa būtu bagātīgāka, nolēmu pievienot arī tos. Visbeidzot verdošajā virumā pa vienai liku arī klimpas un vārīju apmaisot vismaz piecas minūtes. Gatavo zupu šķīvī vēl pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.