Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Čijas sēklu “pudiņš” ar medu, sēkliņām un ogām

Nepieciešams: glāze mandeļu piena, 3 — 4 ēdamkarotes čijas sēklu, ēdamkarote medus, sasmalcināti rieksti, sēkliņas, svaigas ogas pēc izvēles

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepiederu ne veģetāriešiem, ne vegāniem, tādēļ vēl nebiju pagaršojusi mandeļu pienu. Nesen to iegādājos un izmantoju, lai pagatavotu šo veselīgo desertu. Sēkliņas vēl bija atlikušas, un iepriekš tās tiku atzinusi par labi baudāmām. Čijas sēklas ir gandrīz bez garšas, taču tās esot lielisks kalcija, magnija, dzelzs, antioksidantu, šķiedrvielu un omega-3 avots. Ja tās pietiekami ilgi paturam, piemēram, pienā, jogurtā vai kefīrā, tās uzbriest. Tādējādi iegūstam pilnvērtīgas un gardas brokastis vai pat vēlās vakariņas.

Bļodiņā iebēru čijas sēkliņas, pielēju mandeļu pienu, apmaisīju un atstāju, lai uzbriest. Pēc minūtēm desmit atkal apmaisīju, lai neveidojas kunkuļi. Pēc tam pievienoju medu, sasmalcinātus riekstus, saulespuķu sēkliņas, atkal labi samaisīju un atstāju uzbriest. Vismaz pusstundu tās vajadzētu likt mierā, taču ieteicams atstāt iestāvēties ne mazāk par stundu, bet vēl labāk tās briedināt pa nakti, tad tās uzsūks vairāk šķidruma.

Pirms baudīšanas “pudiņam” pievienoju svaigas ogas — mellenes, avenes un zemenes.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.